søndag 15. april 2012

Ei som har lagt om..

Eg skreiv sist veke om å leggje om kursen midt i livet. Ei som har gjort dette er Bjørg Thorhallsdottir. Ho har sett verdien av å leggje om, og gjere det ho vil mens ho enno kan. Ho seier: " Å vere tro mot seg selv er det vanskeligste av alt"

Bjørg Thorhallsdottir

Ein vert sjuk av å gjera andre til lags. Mange av oss er "flink pike". Det ordner seg ikkje for flinke piker.  Dei set seg sjølv sist. Alle kjem før henne. Bjørg Thorhallsdottir meiner alle er tro mot dei fleste, unntatt seg sjølv.  Alle desse "må"-tinga kan gi magesår, høgt blodttrykk og allslags sjukdommar. Då er det lett å møte veggen. Ofte skjer dette i stor fart.

Bjørg Thorhalldottir la om kursen. Ho var i mange år flink pike. Ho hadde alt som ein "må" ha. Så blir lykka knust. Ho opplever stor sorg.  Så sniker den gamle drømmen seg fram. Ting ho hadde lyst på gjere. Det var ikkje så lett  når ein står til kness i plikter.  Ansvaret trykkjer draumane ned.

Carpe Diem. Grip dagen. Ho klarte det. Nå lever ho av å vere grafiker. Og lagar dei flottaste bilder. Eit av dei viser godt det vanskelige i å leve ut draumen. Ei dame i fint stup frå stupebrettet. Mange står på 10 meteren og kikkar ned i åresvis. Dei torer ikkje hoppe. Dei fleste kan kjenne den følelsen... Å klatre opp i høgda og kjenne angsten rive når ein ser ned. Redsla for å hive seg ut i det er stor, men kicket desto større om ein torer å sleppe seg ned.
Draumar er fantasi. Dei skal ver store. Nokre draumar kan gjennomførast, andre bør helst vere, ja, draumar.

Bjørg Thorhallsdottir er personen bak rørsla: " Hjertefred". Det er ein non-profit organisasjon som arbeidar for å bryte ned tabuer knytt til død og sorg. Ho trur på ein Gud som er ei stor kraft som har mykje kjærleik. Alle religionar snakkar om den. Det er den same Gud dei snakkar om. Gabrielles sång er hennar ledestjerne:Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det âr endå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever,
all den tid jag har
ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever,
veta att jag räcker till.

Jag har aldrig glömt vem jag va
Jag har bara låtit det sova
Kanske hadde jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för at jag är jag
Kunna vara stärk och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här, och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv


Bjørg thorhasllsdottir skreiv bok til sonen sin om sorg. Sorg er eit av dei store tabuene i vårt samfunn. Ho skreiv og illustrerte boka."Pappaen min bor i himmelen". Å bryte ned tabuet mot å snakke om død og sorg er dødsviktig for henne.

Her kan de sjå sida til Bjørg Thorhallsdottir. På kontaktsida si har ho eit ordtak som min grandonkel skreiv, i ein annan variant, i mi minnebok:
http://www.bjorg.info/

Ha ein fin søndag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar