torsdag 19. april 2012

og vinnarane er...

Suldal Husflidslag, saman med butikkane Suldal Husflid og Ragnhilds garn, lyste ut til sitteunderlagkonkurranse før påske.  Det kom inn 25 bidrag. Sitteunderlaga måtte vera laga av garn. Resten var opp til folket.

Lordag 31 mars mars var det kåring av vinnarane. Det var fire premiar. Det var delt i ein klasse for dei som var under og dei som var over 14 år. Det var premie for det mest påskete og den mest kreative.

premiering
Det blei strekt ei snor over Gata og alle bidraga vart hengde opp til "beskuing". 

Heimen drog inn tre av fire premiar og kan dermed kalle seg både kreative og ivrige. Dotter nummer 4 tok begge premiane for klassen under 14 år.  Mor i heimen tok premien for den mest påskete sitteunderlaget.  Me skal sei oss nøgde med det. Me innkasserte også garn til nye prosjekter. 


Det mest kreative sitteunderlaget for klasse under 14 år. Her er det strikka, tova, brodert og nålefilta. Alle kan vel sjå at dette er eit påskeegg. Me kan tenkje oss at det er fullt av påskegodter.


Det mest påskete Her er mor i heimen sitt vinnarbidrag. Det er nytta hekling og toving.Denne likar eg sjølv godt, men høna mi nådde ikkje opp.


  Ennå ei høne. Me treng mange sitteunderlag i heimen.
Som de ser er sitteundelaga alt tekne i bruk på den årlige eggkoketuren til Vikane ( Sahara for sandbuar)

Me oppfordrar alle skapstrikkerar til å hive seg på ved neste konkurranse. De kan også møte opp på spøtekafeane på Kulturhuset. Det er vanligvis første torsdagen i månaden. det er ingen som stikk med spøtene.


Her kan de sjå med eigne auger kva det står på Norges husflidslag si nettside:
http://www.husflid.no/husflid/husflidsnett/fylkeslag/rogaland_husflidslag/lokallagene/suldal_husflidslag/nyhetsarkiv/premiering2

4 kommentarer:

 1. Gratla! Snakk om å håva inn premiar, men vel fortent for spreke sitjeunderlag. Har og sans for høna som ikkje nådde opp i konkurransen, men de kunne vel ikkje ta alle premiane heller.

  SvarSlett
 2. Gratulera! Så flinke dokker e :)

  SvarSlett
 3. Gratulera! Så flinke dokker e :)

  SvarSlett
 4. Takk takk. Ja, Suldalsrypa, det er viktig å dele :P

  SvarSlett