lørdag 9. april 2011

Mens me ventar på bru

Ordet bru kan få adrenalinen  til himmels i til vanlig så sindige suldølar. Mange er i mot bru, mens nokon er for. Treffes desse folka blir det livat.

Av og til kan det bli vanskelig å halda tunga beint i munnen, for me kan vere for ei bru og mot ei anna.  Den brua ute i fjorden som ingen vil byggje, og ikkje har veg, er det mange som er mot. Det er kjekt med bruer. Me kan kommme oss raskt over ein fjord og sånt. Men det trengs trygge vegar å nå dei på.

Nå har det seg slik i Suldal at på detta Sand har dei veg,  men ikkje bru. Suldal kommune har klart det fylkeskommunen ikkje klarer; skaffe veg til brua. Langs Lågen på Fiskebergåsen ligg det ein fiks ferdig veg og ventar på brua si. Brua over Øvre- høse.

Inkvan har vore for dristige når det  gjaldt valg av bru. Kubisme e ikkje noko fylkesmannen likar. Suldal har venta på svar sidan februar. Fylket kan ikkje bestemme seg om dei vil  gå for denne brua. Dei haler det ut med å kommentere at det er mangelfull info om tilkomstveg.

Kva med brua ute i Hålet som fylket vedtok... utan tilkomstveg? Vidare vil fylket ha svar på allslags saker som ikkje var noko problem lenger ute i fjorden. Så kjem siste argumentet; denne brua er eit markert framanelement.

Kva søren er då den brua ute i Hålet? E ikkje det eit framandelement.?  Jo, i høgste grad.  Framandelement er også den nye Holmenkollen, eller kafeane inni Lysebotn. Kråkereiret som ser ut som om det skal detta i fjorden.  Alle inngrep i naturen er framandelement. Nokre av desse elementa vil me ha, andre ikkje.

Eiffeltårent i Paris va i høgste grad eit framandelement som skulle stå ei kort tid under
Verdsutstillinga der. Men jammen står det ennå. Før til ergrelse, nå til glede for tusenvis av turistar i året. Utan samanliikning forøvrig, trur eg at me kan lika,og vere stolte over ei kubistisk bru over Øvre. Høse. Og, så kan me nå den på ein veg!Finnen Rintala har teikn denne brua   (foto SP)


Kafe som har  åvelta i lysefjorden
Øygardstølen, Lysefjord, tippar snar utover

Hamar Olympiahall Vikingskipet - for de store øyeblikk
Markert framandelement

Verda er full av  markerte framandelement. Dei vart alle diskutert på førehand, og ein del av dei att er nå ein landemerke og turistattraksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar