tirsdag 26. april 2011

Påskeharen og egget


Påsken går mot slutten. For alle de som meiner jula varer heilt til påske, kan eg då informere dykk om at no er begge deler ugjenkalleleg over, for denne gong. 

Ein del av dykk har vel hatt besøk av påskeharen. Det har me også. Påskeharen hadde eit fæla strev med leveringa i heimen. Det krela av ungdommar i alle krør, slik at haren måtte ut med 6 stykk påskeegg. 

Eg sat på terrassen og kosa meg med påskeegget mitt då nokre naboar gjekk forbi. Eg viste stolt det fine rosa egget mitt og spurte om dei hadde hatt besøk av påskeharen. Det hadde dei ikkje, for som fruen sa: " Nei, me slakta `an!"  Slik kan det gå...


  P1010015
Påskeegg kokt ute smakar aller best. Sjå den lekre påskegule fargen. Skalet av ein lauk, og sim salabim, så er det kvite egget gult.

P1010183
Desse egga går det mykje av i påsken. Gudane må vite kven som har lagt dei.


DSC00970
Eggbertine og Eggbert er våre gamle venner


DSC01738
Pinse, eller påskeliljer pynter opp.

Egg..Egg, egg og flere egg.....Ops, dette egget var visst kommet for langt...


Døme på påskeharar. Uvisst om dei kan leggje egg.Ein stad i Noreg fekk ikkje ungane påskeegg. -Viss ingen går i fella, men passer seg for den skal alle småe barn få påskeegget sitt igjen-   Kjør forsiktig i påska!

Dagens kviss: Kor gammal er påskeharen?

5 kommentarer:

 1. the librarian bitch26. april 2011 kl. 09:05

  De moderne forestillingene om påskeharen som eggutlegger skal ha opphav i gammel keltisk eller tysk folketro, og begrepet Osterhase (tysk for påskehare) nevnes skriftlig første gang omkring 1680. Den kommersialiserte, amerikanske Easter Bunny, egentlig «påskekanin», ble innført av tyske immigranter på 1800-tallet. Barnas jakt på påskeegg påskemorgen har fra 1990-tallet også blitt vanlig i enkelte familier i Norge. Man sier også at haren er på ferie i Syden, når den ikke leverer eggene til barna

  SvarSlett
 2. the librarian bitch26. april 2011 kl. 09:11

  Påskeharen jaktar ikkje eg på og eg trur at han er heller ein sjeldsynt rase nere i Nordenden. Nærmaste me kom slike dyr var den litla muså som katten bar inn i stova. Me fekk redda na og fekk sett na øve gjerde te naboen (men det må du ikkje sei t nåken)
  Ellers så fann me fram eit påskeegg og ettersom badne vett best sjølv kva ho likar, så fylte ho det opp sjølv. Påsken har ellers vore fylt med soltilbeding på terassen, honda-fjelging og vekkrydding av ullbolar og såvore.

  SvarSlett
 3. Hei
  Blei for sein. Hadde nett funne at første gong dei skreiv om Påskeharen var i Tyskland i 1682 i Frankenau (Hessen) Marit

  SvarSlett
 4. I blant annet Tyskland, Storbritannia og USA er det tradisjon for at barna på påskedagen leter etter ett eller flere påskeegg som påskeharen skal ha gjemt i hus eller hage. Slike påskeegg blir lagt ut av de voksne og var tidligere hønseegg dekorert med maling, men er nå oftest sjokoladeegg eller pappegg fylt med godteri. Det blir flere steder også arrangert offentlige påskeeggleker under oppsyn av utkledte påskeharer, deriblant konkurransen «påskeeggtrilling», på amerikansk kalt Easter egg roll.

  De moderne forestillingene om påskeharen som eggutlegger skal ha opphav i gammel keltisk eller tysk folketro, og begrepet Osterhase (tysk for påskehare) nevnes skriftlig første gang omkring 1680. Den kommersialiserte, amerikanske Easter Bunny, egentlig «påskekanin», ble innført av tyske immigranter på 1800-tallet. Barnas jakt på påskeegg påskemorgen har fra 1990-tallet også blitt vanlig i enkelte familier i Norge. Man sier også at haren er på ferie i Syden, når den ikke leverer eggene til barna.
  Påskeharen må bli 331 år ut fra denne teorien <3
  klem fra Sol i Jadev 3.

  SvarSlett
 5. 1680 var talet eg ville fram til, og the librarian bitch var først ute med svaret. Gratulerer første vinner etter påskeferien. Fint å ha deg tilbake i aktivitet.. Fint med utfylling :)

  Litt før ,Marit, og du hadde blitt dagens vinnar.;)

  Hei til Sol i jadev 3! Takk for info. Jøss for nåken gamle påskeharar me har. Velkommen til min bloggverden :)

  SvarSlett