I Amerika vert upasteurisert og ikkje- homogenisert mjølk kalla rå-mjølk. Det er ikkje det same som me kallar råmjølk. Då dei snakkar om "Raw milk" meiner dei tankmjølk, eller nysilt mjølk.
Amishbonden, Allgyer, gjekk i fjoset som vanleg klokka halv fem. Han undra seg over at det kom mange bilar køyrande. Det viste seg å vere agentar frå mattilsynet og lekjarmiddelbyrået, og politiet. Dei skulle ha mjølkerassia hjå bonden. Denne rassiaen var resulatet av meir enn eit års spaning på det dei omtala som mjølkemafiaen.
Slik gjer Amishane det.
Her er det farlege produktet.
Du har lov å drikke denne mjølka, i nokre delstatar kan du kjøpe den også. Kjøp og salg føreår i kjøpeklubbar. Men salg på tvers av delstatar er ulovleg. Bonden Allgyer i Pennsylvania vart arrestert for å ha seld mjølk i klubbar i Maryland.
No blir det rettsak. Samstundes lanserer presidentkandidaten, Ron Paul, (republikaner) eit lovforslag om å tillate sal av upastereurisert mjølk. Kanskje me høyrer meir frå han framover.
- "Amerikanerane har rett til å innta desse produkta, uten at myndigheitene skal overstyre deira vurdering av kva som er sunt" seier Ron Paul.
Kvitmuggost frå finnskogen.
Kansksje dette er noko å tenkje på i Noreg. Våre gamle ostar var upasteuriserte. Så var det forbudt i mange år. Nå kan me heldigvis kjøpe slik velsmakande ostar att i Noreg. Du verda, så godt dei smakar! Vil du ha tankmjølk, kan du oppsøkje ein bonde og kjøpe der, men du kan ikkje kjøpe den i butikkar.
Bonden med budeia si ein dag i 1981
Desse sel upasteurisert mjølk, mjølk med kjærleik:
http://translate.google.no/translate?hl=no&langpair=en|no&u=http://handmilking.com/
Dagens kviss: Kva utdanning hadde Louis Pasteur?
Han var kjemiker og bakteriolog
SvarSletthttp://no.wikipedia.org/wiki/Louis_Pasteur
jepp, jepp.Gratulere som dagens vinnar!
SvarSlettDødt på kvissen for tida:P