lørdag 26. mars 2011

Turtoalett

På reiser rundt om i verda er det ein ting som ikkje er som heime. Det er toaletta. Nå er kanskje ikkje toaletta heime heller alltid noko å skryte av. Dei både luktar og er ufyselige. Men, må man, så må man.....

Her har me eit litt anstrengt smil. Me er sprekkfulle.

På grensa mellom Mongolia og Kina var det togstopp i nærare 6 timar. Det var passkontroll og slike ting. Då stengde dei tog-toaletta og me var henvist til eit utruleg stasjonstoalett. Det var inne i ein slags verkstad. Der hadde dei laga ein bås med ei fjøl som kunne setjast litt framfor båsen. Det var ikkje lys, så me måtte famle oss fram. Det var ikkje til å anbefale, for ein tok i allslags etterlatenskaper. Dei fleste gjekk inn, og raskt ut att. Dei innfødde kikka på oss turistar. 

 Det var tilløp til opprør på toget når dei stengde att etter at me kom inn i Kina. Då var det passkontroll igjen og toaletta vart stengde. Det var mange sprengde blærer på denne turen.


Javel, kor er doen i Mongolias utmark?


Firerbanden på febrilsk jakt etter eit toalett. "Go left, you can`t miss it..."

Kor langt då....?Takka meg til eit hus med hjarte. Det kan aldri bli feil.Etter at maten var fortært, var det snart tid for høgdepunktet...


Tog- toalettet!På turen austover til barnebarnet i vinterferien hadde me, som vanlig på tur, naturlege behov. Her på vei mot Røldal.


Så fint  og delikat kan det gjerast!  Dette er utrulig nok eit offentlig toalett. Eg fann dette inne på ein bensinstasjon i Telemark. Det var etter Hjartdal. Truleg var det ein Essostasjon...  Her var det reint også. Det var pynta med duftlys, steinar og og ein blomst på glashylla. Det var også toalettpapir og tørkepapir. 

Dersom de finn ut kor dette bildet er tatt så blir eg glad. Eg var som vanlig berre i full fart på jakt etter eit toalett og gløymde å sjå kor eg var.


Her kan de sjå kva VG sine leserar har sendt inn: (anbefales å sjå)
http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=180683

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar