tirsdag 29. mai 2012

Kursendring i Frankrike

Sosialisten Francois Hollande er vald til ny president i Frankrike. Han er allereie innsett som president og har byrja å farte rundt i embedet sitt.

Han hadde ein litt roligare innsettelse enn presidenten i Russland som hadde pussa støv av gammal glans.

Hollande villle også markere motvekt til den førre presidenten i Frankrike. Sarkozy var glad i bling, og var nokså pompøs.  Han var meir ein Napoleon. Sarkozy var ikkje så opptatt av verda utanfor Frankrike. Han var meir oppteken av det indre og nære. Det vart ironisert med at om ei floge døydde i parlamentet, rykka Sarkozy ut i media og beklaga det.Francois Hollande, sosialisten, går nå rundt på Elysee-palasset, huset Ludvig XV kjøpte til sin elskede Markise de Pompadour.Elysee palasset har ei historie i seg sjølv. Det har vore i kongelig og revolusjonær eige. Her signerte Napoleon abdikasjonspapira. Namnet sitt har palasset etter Hertuginne de Borboun, Elysee.

Hollande har valg ein hybridbil som sin offisielle bil - eit sterkt signal til miljøbevegelsen.
Han vil trekkje ut troppene frå  Afghanistan umiddelbart - eit sterkt signal til verda.

Dermed vart han straks invitert til det kvite hus i USA. Det måtte Stoltenberg venta lenge på  Så fauk Hollande til Berlin for å møte Angela Merkel.

Det blir spanande å sjå kven som markerer seg mest i Europa av dei nyvalde presidentane. Den russiske eller den franske?

Den som lever får sjå..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar