mandag 21. mai 2012

Tsar Putin l

Her om dagen var eg vitne til ei viktig hending. I TV overføring. Eg såg Putin si signingsferd på TV.  Vladimir Putin, Russlands store son og tidlegare president og statsminister, har gjenerobra trona. Han er atter ein gong valt til Russslands president.

Han passar å vere Tsar. Her sett inn i måleriet av Alexander lll

Han hadde sin seiersgong inn i Kreml der han vart innsett som president. Soldatane marsjerte i hanemarsj i uniformer frå tsartida. Pomp og prakt og hornmusikk. Så vart han og kona ført inn i katedralen og velsigna av den russiske kyrkja til sin gjerning som Russlands president. Ein kunne formeleg sjå krona sveve i lufta over hovudet hans.


Frå signingsferda

Vår eigen Kong Harald hadde ikkje slik ei pompøs signing.  Dei vart begge signa til gjerning for sitt land, men kven trur de har mest makt, Putin i Russland, eller Kongen i Noreg?

Putin måtte trekkje seg etter to periodar, for grunnlova ga ikkje rom for meir. Derfor vart han statsminister medan Medvedev vart president. Nå har Putin fått det som han vil. Grunnlova er endra, og han vart president for tredje gong. Nå har han ordna det slik at han er president i 6 år. Dermed kan han då i realiteten ha styrt landet i 20 år. Det er det i minste laget i Russland. Men meir enn Bresjnev i si tid.


Her tek han ein Mao
Putin likar å framstå som maskulin. På dei fleste bilder er han anten til hest, i store jeepar, med våpen, på jakt  etc.

Det var ein anna også som byrja i det små. Napoleon var liten, og kom frå ei øy. Han var sekondløytnant. Den franske revolusjonen vart ei velsigning for han. Han erobra Frankrike, vart generalen og enda som stor Keisar av Frankrike. Han gifta seg endå til inn i det aristokratiet han hadde gjort eit hovud kortare. Ser me ei samanlikning?


Opprørspolitiet slår løs på demonstrantene.
Putin lovar demokrati og folkets deltakelse. 
Folket tok han på alvor. Her ser me korleis det gjekk. 120 personar som deltok vart sett inn på vatn og brød. Slik har det alltid vore i Russland.

2 kommentarer:

 1. the librarian bitch21. mai 2012 kl. 09:44

  Her trengs det ikkje mange kommentarar. Vil berre sei at den mannen er farleg og at håper at nokon sender ei kule i hans retning.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så du har sett det du. Den kjem nok ei "Karl 12" kule i hans retning ein gong...

   Slett